Saturday, July 27, 2013

Australia, Aku Datang! (Bahagian 3)

Assalamualaikum.

In the name of Allah the Beneficent, the Merciful. It has been an age since i last blogged about my trip to Australia. I is busy of course. That is why. Cikgu praktikal lagi. Jadi suri rumah lagi.

So, let's begun.

Adelaide

Jadinya pada post yang lalu aku berhenti dekat park yang aku melawat kawan2 korang tu (koala,kangaroo). Keesokan harinya adalah merupakan kemuncak utama aku pegi Australia. Untuk tengok konvo suami! :)



video

Yippie! Berjaya!

Tanpa banyak membuat onar lagi, mari melihat serba sedikit hari graduasi dekat University of Adelaide, South Australia, Australia.


Nama abah Z. So, last skali la ye turn.


Hall.
Dewan untuk konvo derang ni cantik sangat. Macam cite Harry Pottah jek. Aku dok dalam tu siap ada burung hantu bawak kan surat lagiiiwwwwwwhhhh.

K.

Gambo2 canselor derang.


Ami aye! Lebiuuu

Acah2 kunun gambo dari penyiasat persendirian.

Gembira lettew. Tahniah yang-yang ;)

We olls dengan pemenang Qari peringkat zon. Hik


Kengkawan suami. Apa tunggu lagi korang? Pilih3. :B
Suami ku bersama tunggak utama kejayaan. Kohkohkoh

Kat tempat omputih bole la peluk2 skek. Ngeh2

Bapak mertua amekkan gambo kot. Peluk2 dapat green light okay. Kehkeh

Seni bina yang cool.
Si pendek

Sejurus lepas konvo kitorg pun pergi dari Adelaide. Family suami naik flight ke Melbourne, kitorg ke tempat yang suami rahsiakan dari aku dah sampai gate untuk next flight baru reveal ke mana destinasi cinta kitorg. Acewah. Sweet angat ami aye. *cubit*

Seperti biasa. Di airport mak mertua tegur masa check in flight dah nak tamat. Hoho. Biasa lah mak. Baru adventure. Pastu kitorg lari2 salam dan babai2 family.

Jumpa ni dekat airport masa nak solat.
Dalam prayer room yang campur laki perempuan tu, ada bible dan buku tentang islam jugak. Bercampur. Tapi kristian ada ke semayang2 ni ek sampai ada prayer room untuk dorang...?

Sekian misi di Adelaide. Konvo dah laki aku. Lepas tu aku dan suami ke satu destinasi yang buat aku senyum meleret. Hihi.



Nak jugak perempuan niiii -_-

Bersambung.
:)


Tuesday, July 2, 2013

Roti Canai

Assalamualaikum.

Cuba bayangkan roti canai panas2 rangup2 lembut2 cicah kuah dhal, kari dan sambal. Tapi korg tengok kat tv jek dalam majalah 3. Malam2. Perut korang kruk3 bunyik die.

Lepas tu korang cakap kat suami teringin nak makan roti canai.

Dan esok pagi nya suami bawak pegi mamak makan roti canai. Dengan air teh ais.

oh mai god.

Faham tak perasaan tu? Faham tak?

p/s : Seronoknye kawen. Pegi kawen cepat!

:D