Saturday, December 31, 2011

goodbye 2011

salam akhir tahun,


tahun 2011 aku tak cerah,tak mendung.

amalan pada tahun ni??

errr.



ok,taubat!



semoga Allah ampuni segala dosa-dosaku.amin


Sunday, December 25, 2011

ada apa dengan 25 disember?

annyohasayo!

25 disember.best sangat ke ke hari ni?macam takde hape-hape yg bermakna je hari ni.bosan,tak seronok dan tak menggembirakan pon.setakat hari kristmas memang tak hadap la.hadap tv je la sebab ade cite best.hari yang harus di lupakan je aku rase..


krik3* bunyik cengkerik


alololo,siannya someone yang tengah baca ni.tacing la tu.i tipu je la.i xkan pernah lupa tarikh ni kecuali kalau i dapat alzheimer mintak jauh le.. 


u,im sorry sebab i xde kat sisi u sekarang untuk sambut hari kelahiran u ni.i tak dapat nak elakkan dari balik rumah i sebab i nak sambut harijadi adik i. gile tak balik.i makan kfc,pizza hut,secret recipe and sate.ops,sorry jeleskan u.


u,i memang saje tak wish u kat facebook.i tengok je orang wish u kat fb.i nampak je kat tepi-tepi news feed i u reply wishes orang.i diam je.i bukak fb ter on chat,i tutup cepat-cepat.i taknak ade interaksi dengan u.sebab i nak bagi u terfikir2 mana i.kalau u fikir la,u tak fikir u kene fikir jugak! kalau tak i nanges


ok u.layan la sepuluh juta kali video i terjumpe tepi longkang nih..


video




ok.tak.i buat dengan semputnya video ni sebab i selongkar balik gambar2 u n gmbr kite dalam laptop.nak termuntah carik.gambar u mendominasi fon n lappy i.grrr..harap u suke hanan.happy birthday my dear friend ^_^



 u da makan pencake kan ritu?tu lah kek untuk u :)


ok,dah.babai

Monday, December 19, 2011

Attention to : Encik ZS

maafkan saya sebab :

1. sensitif sangat bile dengan awak sebab awak cakap takde sape halang , bila saya cakap nak pegi korea


2. remove awak dari facebook ampun


3. add awak pulak lepas tu tak payah nak thanks for the add sgt la awak.eee..





terima kasih sebab :

1. sudi layan kerenah kawan yang mengada macam saya saya macam budak2 ye?ciss


2. bagi tau apa yang merunsingkan awak tu setelah sekian lama saya ingin tahu yes!


3. approve saya kat facebook lain kali tak remove lagi.hee






ok.dah.babai


p/s : jangan ikutkan emosi tu sangat.hewhew

Wednesday, December 14, 2011

wordless wednesday #6

from my darling



from my baby



from my baby too. 



p/s : darling, you should emulate my baby.i got two from her.tamak haloba kan i?hihik

Sunday, December 11, 2011

kenapa perempuan 20-an yang single selalu rasa sedih?

bonjour,

comment ca va?bien?eh,lamo doh sero tok kecek perancih loni.bajet terer ckp perancis.simple grammar pon dah tak hingat.uhuk2.ok,mulakan bicara.



korang perasan tak kawan-kawan korang or diri korang sendiri yang single, kadang-kadang tu tetibe nak sedih tak tentu pasal.tak caye tengok la status kawan korang or status korang sendiri dekat fb or twitter.it is something like ;

"sedihnye hari ni"

"tears couldn't be stop"

"kadang-kadang macam kawan,kadang-kadang lebih dari tu dan kadang-kadang macam stranger!"

"jangan pegi midvalley sabtu ni sebab takot tiket tengok ombak rindu habes.sob3"ok.yang ni sedih menipu.sebab taknak kantoi pegi mid dengan seseorang.uhuk

yeah.i know.cause sometimes i did it too.ehem.



dah,sebab hapenye dorang-dorang yang single ni sedih?aku rasa ada beberapa sebab yang aku sendiri alami.plus dari cerita kawan-kawan aku sendiri yang single mingle.nak mention yang aku ni single sebenarnye.hewhew


sebab perempuan 20-an yang single selalu rasa sedih :

1. teringat kekasih lama.kalau ade

2. study susah.takde bf sekacak nickhun oppa nak ajarkan.

3. kan best kalau ade bf tolong buatkan assignment yang banyak.lagi sedih bile assignment dah buat pastu lecturer hilangkan.

4. memikirkan sebelum grad kene carik calon kalau taknak jadik andartu.

5. lelaki-lelaki yang cuba approach tak memenuhi citarasa.


6. dorang perlu kan "the right man" dalam hidup dorang.yeah.ni la sebab utamanya kenapa perempuan single sedih.




pada umur 20-an, majoriti kawan-kawan kiri,kanan,depan dan belakang ramai sangat yang dah tak single dah.sama ada engaged,married or dah berpunye.so,bile dorang2 yang single ni tengok senario ni,mesti lah rasa cemburu.lagi-lagi bile kalau berkumpul,dok cerite pasal kua dating,pasal nak kawen,pasal lelaki tu,lelaki ni.cerita pasal lelaki baru keluar surau tu patot jadi pilihan.ehem.take note boys

sebenarnye dorang rasa sunyi.just want somebody yang dorang bole luahkan masalah, share bende2 seronok and somebody yang bole jadi catalyst utk dorang maju lagi dalam kehidupan.and, selain tu jugak, ramai dari dorang yang single ni, ade dah lelaki yang dorang suka. dorang ade dah scandal mendel ni yang ada probability jadi the right man.


cume, masanya belom tiba. maybe final year, lepas grad or anytime. nak tunggu masa tiba tu la yang payahnya ye dok? ada aje rintangan. how stressful.

so,girls yang single-single tu. bertahan okay? tak lama lagi dah.mana tau the right man korang tu ala-ala aaron aziz. tak sia-sia korang single lelame.




"the good end is for those who are very patience"



ok,dah.tu je.bai!


p/s : entry special untuk perempuan 20-an je.yang mude-mude tu g abeskan spm tu dulu :p

Thursday, December 8, 2011

love fairy tale : surat khas untuk awak,encik crush

kehadapan encik crush saya,

saya tau saya ni kawan biasa-biasa je pada awak. tapi cara awak kadang-kadang buat saya rasa macam lebih dari kawan je. dan sekarang saya rasa awak anggap saya macam orang asing je. layanan awak dah tak macam dulu. kenapa ye macam tu?

awak cakap awak kawan dengan saya sorang je buat masa ni. tapi saya tak rase benda tu betol. sebab awak buat tak tahu je kat saya. awak nampak saya, tapi awak buat tak tahu. sedih sangat awak. nasib baik saya cool je bila awak buat macam tu.

tapi sebenarnye saya nampak je cool,tp kat dalam ni dah macam empangan nak pecah. saya tak salah kan awak. saya yang salah, sebab letak sedikit harapan. harapan tu tak patut wujud pon sebenarnye. lagipon, kawan tak perlu la contact hari-hari. kan awak?

awak tak payah la hubungi saya lansung dah.kite stop kat sini nak? nanti saya sedih bile ada masanya awak tak hubungi saya. hati saya ni bukan kuat sangat nak hadapi kesedihan tu. nanti saya nangis macam mane?

- yang cuba kuatkan semangat -

Sunday, December 4, 2011

best sangat ke cerite ombak rindu tu?

SANGAT best!

haku menanges bagai nak rak tengok cite tu.kene masok dalam watak izzah tu,konfem nanges!

and lagi rasa nak nanges bila seseorang ajak tengok.pastu bile hari nak tengok dah dekat,dia cakap tiket dah habes.tp sebenarnye tipu sebab dia siap beli kan on the line.and,when i arrived there,i realised it was a couple seat.panas je rasa muke.da la aku ni pemalu orangnye.ehem

masa dia post ni kat wall facebook,few drops of water fell down from nowhere.tsk3.

cerite ombak rindu ni memang telah meruntuhkan daya tahan menangis aku.lagi2 bile aaron aziz aku menangis.izzah menangis sure2 dah aku menangis.lebih2 lagi aku izzah.aku bayangkan aku la yg berlakon.hueh hueh.

and setiap kali lagu keluar,aku nanges.serious memang kene sedia kan tisu.asek nanges je.penat nak kene cover2 dengan budak tu.tapi dia nampak jugak.jangan la tengok~

namun tanpa ragu-ragu aku mengambil keputusan untuk teruskan jugak tangisan.lantak.hehe

tapi aku tak faham bila orang cakap cerite tu tak best.tak menghayati lettew.

ok,dah.bai!

p/s: sila pergi tengok cerita tu