Wednesday, January 16, 2013

The Excitement

Assalamualaikum.

My engagement day dah tak lama dah lagi. 11 hari lagi. Leklu. Lama lagi. Bertunang je pun. Hewhew. Okay. Jangan berlagak biasa izzah. Aku nebes kotttt. Bukan sebab bertunang tu. Nebes sebab tak kurus2. Takut baju tunang tak muat. Macam mana ni? Oh em jay. *kunyah2 corn flakes madu*

Pedulikan. Yang penting urusan bertunang kena settle. Parents aku kunun2 derang macam taknak buat besar2. Dorang acah2 cakap kite buat simple2 je. Hakikatnyeeeee. More than 50 people jugak ni diajak untuk majlis. Pastu beli macam2 untuk completekan rumah. Tak sabar nak dapat menantu lettewww. :p

Okay. Sejujurnya bila dah ada majlis depan mata nak kena urus, im sooooooo excited. Like seriously. Eventhough asal2 memperjuangkan taknak bertunang habes-habesan. So, kalau korang rasa nak skip majlis bertunang, think again. Once in a life okay. Hueh hueh.

So, let's list it out. (Memandangkan ada orang mintak list untuk engagement dari aku)

1. Baju. Takkan taknak pakai baju pulak. Hehe. K. Tak lawak

2. Bilik. Untuk duduk sopan2 and ready2 jari setelah pakai sebotol losyen

3. Hantaran. Pihak lelaki nak bagi 5 serangan hantaran jauh. Jadi, kita harus membalas dengan hantaran kencang dan goaaaalllll (Lawak hambar)

4. Goodie bags for girls only. Included muffin etc. Kengkonon goodie bag tu sape dapat, dia next. Gitu. :D

5. Kad jemputan untuk best girlfriends forever.

6. Few frames yg diletak merata2 di rumah yang ditepek ; "Majlis Pertunangan Izzah dan Encik Jurutera Baru Keje Harap Boleh Belanja Bila Dapat Gaji Nanti" Ngeh2

7. Blissfully Engaged flag (gedik)

8. Makanan yang ringan2 sebab majlis ala2 hi tea.

Tu sahaja rasanya. This list was pop out based on idea from my family and I. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Ameenn.

:)


7 comments:

  1. izzah, ros jd dtg kn? insyallah, klu ros jd amik kte kt rumah, kte akan hadir =)

    ReplyDelete
  2. semoga semua berjalan lancar izzah.congratz!tolong la letak gmbar ok.paling x pon..untuk aku tgok.bg ikot pm fb pon aku xkesah.hew3~

    ReplyDelete
  3. aku n ana maybe ada small surprise tok ko...huhuhu....wait n see!!!

    ReplyDelete
  4. Ikin : dia cakap dia nk dtg. Nnt roger ros k?

    Ainul : baiklahhhh :) hihi

    Anis : i am very the nebesssss to wait. :D

    ReplyDelete

sini2.komen kt sini.