Monday, December 31, 2012

Preparation For The Engagement Day

Assalamualaikum.

Al-kisah. Pada 22 Disember lepas mr aussie and his parents datang lah ke rumah. Merisik kot istilahnya. And I was the shy2. Hihik. K. Gedik.

Yang sedihnya, dah lah tak boleh dengar perbincangan dorang, pastu roti jala yang aku gulung, mr aussie kutuk. Tak reti bersyukur betul. (ngumpat bakal suami sendiri)

Yang gembiranya, results kepada perbincangan, kami bakal di bertunangkan pada 27 Januari 2013 ni. Diulangi. 27 Januari 2013. Oh em jay. Tak sampai sebulan lagi. Mak siap belikan kain untuk tempah eventhough aku cakap aku nak pakai baju raya yang lepas je. Time kasih mak. I lebiuuuuu. Hihi.

Majlis bertunang aku ni gaya macam meriah je. Macam ramai sedara, member baik dan jiran je. Daripada aku taknak bertunang tapi diarahkan bertunang jugak, jadi meriah pulak. Harap-harap tak membazir lah. And maaf sebab tak dapat nak ajak semua orang untuk engagement day. Wedding inshaAllah aku ajak sume pegi.

Lepas habes final 2 Januari ni, i will be very the busy prepare untuk wedding tak berapa lama kemudian selepas bertunang. InshaAllah. Nasib baik ada dua tiga orang pembantu. Sape nak bantu lagi sangat dialu2kan :)

Benda-benda aku kene sediakan untuk majlis bertunang tu :

1. Baju cantik.
2. Makanan sedap2.
3. Goodies bag kecil.
4. Jari-jemari untuk cincin. Eh? :p

Ada lagi ke agak2 nak kena prepare? :O

7 comments:

  1. Ni ijon.nak tempah goodiea bag boleh.candy buffet pon boleh.hehhe

    ReplyDelete
  2. yeke? ijon reti ke? kirenye ijon cari barang skali la kan? nakkkk.jom pm kat fb :)

    ReplyDelete
  3. pakai lotion byk2 kat tangan :P

    tahniah, semoga preparation berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  4. ye tak ya. have to. kene mula dr skrg kak huda pki lotion byk2 :p
    makasih2. ameeenn :)

    ReplyDelete
  5. Pengkritik roti jalaDecember 31, 2012 at 11:02 PM

    Roti jala mcm roti canai

    ReplyDelete
  6. pengkritik roti jala ni memang nak cari gaduh ni. i ni kak long kawasan tau x? mcm terer sgt buat roti jala. ergh

    ReplyDelete
  7. cngratez izzah.. :)
    moge smuanya lncar n bjalan dgn jayanye..hehee :)

    ReplyDelete

sini2.komen kt sini.