Friday, December 14, 2012

"Dah Penat Jaga Hati Orang"

Assalamualaikum.

Pernah tak dengar atau pernah tak guna ayat "Dah Penat Jaga Hati Orang"? Ayat azimat tu, sepatutnya dikonyok-konyokkan pastu campak dekat :Tong Sampah

Yes. Dalam tong sampah. It should be there. Dan dilupuskan right after. Kalau aku jumpa siapa yang invent ayat ni, memang aku nak basuh-basuh otak dia. Ayat ni seriously membuatkan manusia bergaduh dan berpecah. Jaga hati orang ni tak patut ada LIMIT nya.

Macam ni la pengguna tegar ayat ni. Adakah korang rasa koranglah manusia paling pandai dan hebat dalam jaga hati orang? Adakah korang telah menjaga hati orang 24/7 selama ni?

If YES, ayat ni korang tak boleh lah nak pakai. Sebab orang yang setiap saat jaga hati orang, basically adalah orang yang sangat baik dan suci hatinya. Takkan guna ayat ala-ala hukuman ni.

If NO, korang takde hak nak guna. Do you aspect people would jaga hati korang setiap saat ke kalau korang bukannya jaga hati orang setiap masa? Kalau rasa dah tak mampu nak jaga hati orang, berlalu je la dari hidup orang tu. Simple.

Tak faham betul orang yang mengalah dalam berusaha jaga hati orang. Hati tu boleh tak kuat sikit? Jangan jadi lemah dan lembik sangat. Jadi gagah. Cuba selalu think positive. Ironinya, dalam apa-apa cabang kehidupan, siapa yang gagah, akan survive. Siapa yang lemah...? Fikir sendiri.

Jadi, katakan TAKNAK  kepada "Dah Penat Jaga Hati Orang".

2 comments:

  1. yes, u're right my sweety fren.. katakn TAKNAK kpd "Dah Penat Jaga Hati Orang".. Inshaa Allah.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Yeaaa. Ada penyokong :D yes. Katekan TAKNAK! :p

    ReplyDelete

sini2.komen kt sini.